EP raspravlja o Bregzitu, potkrali se snovi o boljoj Evropi

U Evropskom parlamentu se održava rasprava o Bregzitu a posle prošlonedeljnog samita Evropske unije. Izveštaj o tom skupu su podneli čelnici EU, Donald Tusk i Žan Klod Junker.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je rekao da su u teškom trenutku evropske istorije potrebni i snovi i sanjari i da se ne može prepustiti fatalizmu, bez obzira na težinu problema kao što je Bregzit.

Tusk je poručio da neće prestati da sanja o boljoj i jedinstvenoj Evropi. 

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je rekao da su spremni za Bregzit bez dogovora, ali da Unija ne može ništa da dobije od velikih problema sa kojima se suočava Velika Britanija.

Prema njegovim rečima, jedini koji bi imali koristi su oni koji preziru multilateralizam i žele da podriju globalni pravni poredak.

"U svakom slučaju nikada nećemo da zadržavamo u članstvu Unije jednog od naših članova. Moramo da čuvamo i integritet ovog parlamentarnog doma - ako Britanija bude još uvek član Unije 22. maja, moraće da učestvuje na evropskim izborima. Ne samo da očekujemo već i zahtevamo od Britanije saradnju lojalnog člana", rekao je Junker.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво