Zelenski nije došao na debatu sa Porošenkom

Komičar i kandidat za predsednika Ukrajine Volodomir Zelenski nije se pojavio na debati sa svojim protivkandidatom Petrom Porošenkom pred drugi krug izbora.

Porošenko i Zelenski dogovorili su se da održe televizijsku debatu na Olimpijskom stadionu u Kijevu, ali nisu uspeli da se slože oko vremena njenog održavanja.

Aktuelni ukrajinski predsednik je rekao da će se pojaviti na stadionu 14. aprila u 14.14. dok je Zelenski poručio da će na debatu doći u petak 19. aprila u 19 časova po lokalnom vremenu, prenosi agencija Ukrinform.

Po dolasku na Olimpijski stadion, Porošenko je u direktnom prenosu rekao da će pričekati Zelenskog do 15 časova, koji se do tog vremena nije pojavio.

"Na Olimpijski stadion se sa bilo kog mesta u Kijevu može doći za 40, 45 minuta. Volodomire Oleksandroviču, uveren sam da nas gledaš. Nadam se da si se već vratio iz Pariza i da si se odmorio", poručio je Porošenko Zelenskom.

Porošenko je pred okupljenim novinarima naglasio da Ukrajinci moraju da izaberu "pravog predsednika i vrhovnog komandanta, koji će nastaviti da vodi zemlju ka EU i NATO".

Nepojavljivanje na debati moglo bi da naudi rezultatu Zelenskog u drugom krugu, budući da je u anketi objavljenoj u četvrtak 51 odsto ispitanka reklo je da bi glasali za polularnog glumca i komičara, dok je svega 21 odsto stalo na stranu aktuelnog predsednika.

Zelenski, koji je u televizijskoj seriji igra oligarha koji postaje predsednik Ukrajine, u kampanji se građanima obraćao isključivo preko društvenih mreža.

U prvim krugu izbora Zeelenski je ubedljivo bio prvi sa 30,24 odsto glasova, dok je drugopslirani Porošenko osvojio gotovo dvostruko manje – 15,95.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи