Brazil, raste broj poginulih u urušenim zgradama

Broj poginulih u zgradama koje su se urušile u petak u Rio de Žaneiru porastao je na osam, a 16 ljudi se i dalje vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Dve četvorospratne zgrade srušile su se u petak u brdovitom kvartu Rio de Žaneira, Itanhanga, koji je nedavno pogođen jakim kišama i bujičnim poplavama. Zvaničnici kažu da se spasioci još uvek nadaju da će pronaći preživele u ruševinama dve zgrade u Riju.

Kuće i zgrade pored onih koje su pale evakuisane su zbog straha od novog kolapsa, prenosi Vašington post. Stanovnicima je dozvoljeno da uđu u svoje domove na nekoliko minuta da uzmu neophodne stvari.

Prema saopštenju iz kabineta gradonačelnika Marsela Krivele, zgrade koje su srušene izgrađene su protivzakonito i da to područje vode određene paravojne formacije koje kontrolišu velike delove Rija.

Te formacije čine bivši vatrogasci, policajci i vojnici koji stanovnicima naplaćuju osnovne usluge kao što su struja i gas u oblastima koje kontrolišu.

Kada su počele da se formiraju pre više decenija, mnogi su ih smatrali silom koja je formirana u dobre svrhe, jer su obezbedili sigurnost koju država nije mogla, navodi Vašington post.

Danas su, međutim, takve grupe punopravne kriminalne organizacije koje se često smatraju najvećom sigurnosnom pretnjom u Riju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво