Sukob "Žutih prsluka" i policije u Tuluzu – hapšenja i suzavac

Policija je u centru Tuluza ispalila suzavac i uhapsila nekoliko ljudi pošto je više stotina demonstranata prethodno gađalo policiju raznim predmetima, zapalilo kante za smeće i pokušalo da pređu u gradsku zonu gde su protesti zabranjeni, prenosi "Rojters".

Na centralnoj aleji Žan-Žuresu i obližnjim ulicama Tuluza okupilo se oko 2.000 demonstranata, prenosi Rojters.

Aktivisti su prethodno na društvenim mrežama najavili da će u fokusu 22. protesnog okupljanja "Žutih prsluka" biti Tuluz.  

I u ostalim gradovima širom Francuske održavaju se protesti pokreta "Žutih prsluka", koji uglavnom protiču mirno, javlja Rojters.

Protesti su počeli u novembru i od tada se svake subote održavaju.

Predsednik Emanuel Makron je najavio niz mera kako bi umanjio nezadovoljstvo u zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије