Fudbaler Intera i krekeri sa tunom – dirljiva priča koja je uzdrmala Italiju

Umesto da užina testeninu kao i sva druga deca, jedna devojčica dobila je u školi krekere sa tunom. Njeni roditelji imigranti nisu imali novca da plate užinu. Fudbaler Intera iz Milana Antonio Kandreva zato se odlučio na plemeniti gest – platiće kantinu kako devojčica ne bi bila ponižena.

Roditelji devojčice iz imigrantske porodice, koja živi u gradiđu Minerba kod Verone, nisu imali da plate obroke, pa ona je dobila obrok kao nijedno drugo dete – krekere sa tunom.

Devojčica se rasplakala pošto se osetila poniženo pred celim odeljenjem, pišu mediji. 

Gradonačelnik Minerbe Andrea Đirardi, predstavnik antiimigracione politike i član desničarske Lige, naveo je da su krekeri sa tunom zapravo gest prema roditeljima koji redovno plaćaju obroke u kantini.

"Nismo želeli da dođemo do ove tačke, ali rizikovali smo da ne obezbedimo obroke za porodice koje su redovno plaćale", rekao je Đirardi i istakao da oni pomažu oko 30 porodica koja su u teškoj situaciji.

Levičarska Demokratska stranka optužila je vlasti za "diskriminatorni izbor" i uputili pitanje vlastima kako ovo mogu da nazovu pravičnim postupkom, kad je devojčica ponižena pred svima.

Ovaj slučaj uznemirio je italijansku javnost i dospeo do poznatog fudbalera Intera, koji je odlučio da pomogne ovoj imigrantskoj porodici.

Antonio Kandreva razgovarao je sa gradonačelnikom grada kako bi saznao detalje priče i najavio da želi da plati kantinu za učenicu osnovne škole.

Priča o devojčici obišla je italijanske društvene mreže, a ispostavilo se da i druga deca iz imigrantskih porodica doživljavaju slične situacije.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи