Obaveštajci najavljuju novi sukob dve nuklearne sile

Pakistan ima "pouzdane obaveštajne podatke" da će Indija ponovo napasti ovog meseca, izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Šah Mahmud Kureši.

Napad Indije na Pakistan bi mogao da se desi između 16. i 20. aprila, rekao je Kureši novinarima u svom rodnom gradu Multanu, prenosi Rojters.

Dodao je da je Pakistan izneo zabrinutost u vezi sa tim pred pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Rojters navodi da još uvek nije dobio reagovanje indijskog Ministarstva spoljnih poslova na ovu tvrdnju šefa pakistanske diplomatije.

Demarš indijskom diplomati

Nakon upozorenja na mogućnost novog napada, pakistanske vlasti su objavile da su pozvale na razgovor zamenika Visokog komesara Indije i uručile mu demarš, prenosi Rojters.

"Indijski zamenik Visokog komesara pozvan je da primi demarš u skladu sa današnjim brifingom ministra spoljnih poslova i upozorenje da ne bude nikakvih nesrećnih slučajeva", napisao je na Tviteru portparol pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova Muhamed Fajsal.

Agencija Rojters ukazuje da je upozorenje Kurešija stiglo u trenutku kada je delovalo da su se smirile tenzije nastale nakon februarskog sukoba dve susedne zemlje, koje raspolažu nuklearnim oružjem.

U samoubilačkom napadu automobilom-bombom, koji su 14. februara izveli ekstremisti sa bazom u Pakistanu, ubijeno je najmanje 40 pripadnika indijskih paravojnih snaga, podseća Rojters.

Rizik od sukoba dramatično je porastao 27. februara, kada je Indija pokrenula vazdušni napad na ono što je tvrdila da je kamp za obuku ekstremista.

Narednog dana Pakistan je oborio indijski borbeni avion, zarobivši pilota koji je kasnije oslobođen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи