Marš na Tripoli

Lider Libijske nacionalne armije, Kalifa Haftar pozvao je svoje borce da, posle preuzimanja kontrole nad Garjanom stotinjak kilometara od prestonice, krenu u marš na Tripoli i pozvao na uzdržavanje od nasilja nad civilima. Ujedinjene nacije pozvale na uzdržanost.

Libija preživljava nove teške trenutke pošto je lider snaga iz Bengazija Kalifa Haftar pozvao svoje borce da krenu u marš na Tripoli, čime je označio eskalaciju sukoba koja, gotovo bez prestanka, traje još od pada režima Moamera el Gadafija 2011. godine.

Haftarove snage su iz Garjana bez većih problema proterale jedinice verne vladi u Tripoliju, nakon čega je usledio poziv za marš na prestonicu.

Generalni sekretar UN Antonio Guteres, koji je u sredu stigao u Tripoli, obe strane je pozvao na uzdržanost, upozoravajući na rastuću opasnost od nove velike konfrontacije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво