Bi-Bi-Si ne čeka Bregzit, deo produkcije seli u Amsterdam

Britanski Bi-Bi-Si seli deo kompanije u Amsterdam, kako bi i u slučaju Bregzita bez sporazuma mogao da nastavi da emituje svoje programe u zemljama Evropske unije, objavila je agencija Blumberg.

Bi-Bi-Si u Amsterdam ne seli svoju redakciju vesti, već deo komercijalne produkcije koja je proizvela veoma gledane serije, poput "Doktor Hu" i "Istenders".

Odlukom da deo svog poslovanja preseli u Amsterdam, Bi-Bi-Si želi da izbegne sudbinu Velike Britanije, koja bi, kako za sada stvari stoje, za svega osam dana mogla bez ikakvog sporazuma da napusti Evropsku uniju. 

Ako bi se to desilo, britanske medijske kuće bi, takoreći preko noći, izgubile svoje licence za emitovanje u državama Evropske unije.

Proizvodnja programa Bi-Bi-Sija nastaviće se najvećim delom u Velikoj Britaniji, dok će se deo redakcije zadužen za postprodukciju i distribuciju preseliti u Amsterdam. 

Predstavnik Bi-Bi-Sija za odnose sa javnošću nije zvanično potvrdio da se deo medijske kuće seli u Holandiju, ali jeste potvrdio da su u toku pripreme mera neophodnih za nastavak emitovanja programa u EU, piše holandski list Telegraf.

Prema zakonodavstvu EU, direkcija medijske kuće ili značajan deo zaposlenih moraju se nalaziti u jednoj od zemalja članica EU. 

Ako Bi-Bi-Si ne preseli deo svoje organizacije, izgubiće pravo na emitovanje, a time i prihod od nekoliko stotina miliona evra godišnje.

Bi-Bi-Si nije prva medijska kuća koja pre isteka roka za Bregzitit barem delimično napušta britanski brod koji tone, Discovery, Viacom i ComCast to su već učinile.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара