Pompeo: NATO je stabilizovao Balkan

Državni sekretar SAD Majk Pompeo organizovao je u Vašingtonu prijem povodom 70. godišnjice osnivanja NATO-a, na kojem je ocenio da se Alijansa na Balkanu suočila s etničkim sukobom, ali da je tom regionu donela stabilnost.

Stejt department je saopštio da je Majk Pompeo na sinoćnjem prijemu poželeo dobrodošlicu ministrima spoljnih poslova država članica Alijanse i zahvalio na dolasku na skup američkim senatorima i kongresmenima, a generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga pozdravio je "odavanjem priznanja za sve što je učinio za jačanje ovog neverovatno sjajnog, važnog NATO savezništva".

Pompeo je u nabrajanju "mnogobrojnih dostignuća koje je postigao NATO" između ostalog naveo program "Partnerstvo za mir" i da je "još država uz dobrodošlicu primljeno u članstvo ove kritično važne Alijanse".

"NATO se suočio s etničkim sukobom na Balkanu", poručio je Pompeo.

Rekao je da su "iznova i iznova, Evropa i Severna Amerika služile zajedno pod istom zastavom zarad istog cilja slobode i demokratije, odvraćanja Sovjetskog Saveza, donošenja stabilnosti Zapadnom Balkanu, borbe protiv terorizma u Iraku i Avganistanu".

"Menjamo se dok se svet oko nas menja. I dok gledamo zajedno ka svetu koji je manje predvidiv, nastavljamo da se držimo rame uz rame, investirajući još više u odbranu, modernizovanje naše Alijanse, odgovaranje na izazove sutrašnjice u sajber prostoru", rekao je Pompeo.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво