Mogu li Tereza Mej i Korbin zajedno da izađu iz ćorsokaka

Britanska premijerka Tereza Mej razgovarala je sa liderom opozicione Laburističke partije Džeremijem Korbinom o tome kako da se izađe iz ćorsokaka u koji je zapao Bregzit.

Tereza Mej i Džeremi Korbin su pokazali visok nivo fleksibilnosti, saopšteno je iz kabineta premijerke.

"Današnji razgovori su bili konstruktivni, a obe strane su pokazale fleksibilnost i predanost da se trenutna neizvesnost Bregzita okonča", izjavio je portparol nakon sastanka i dodao da je "postignut dogovor oko programa daljeg rada kako bi se osigurala radna mesta i bezbednost britanskim građanima", prenosi Rojters.

Nakon što tri puta nije uspela da dobije podršku parlamenta za sporazum koji je ispregovarala sa EU, Mejova je dramatično promenila priču juče kada je rekla da će ponovo tražiti odlaganje Bregzita i razgovarati sa liderom laburista Džeremijem Korbinom.

Korbin je rekao da je pozdravio želju premijerke za kompromisom kojim bi se razrešio ćorsokak sa Bregzitom i da se raduje razgovoru sa njom.

Britanski poslanici tri puta su odbacili sporazum o odlasku Velike Britanije iz EU koji je ispregovarala Tereza Mej zbog čega je preostalih 27 članica EU odložilo njen odlazak iz evropskog bloka do 12. aprila, do kada treba da odobre plan ili predstave nov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво