Komičar jači od "kralja čokolade"

Ukrajinski komičar Volodimir Zelenskij, koji nikada nije vršio javnu funkciju, dobio je najviše glasova u najnovijoj anketi javnog mnjenja uoči sutrašnjih predsedničkih izbora u Ukrajini, ali je daleko od pobede u prvom krugu.

Volodimir Zelenskij, koji se proslavio igrajući ulogu predsednika u jednoj televizijskoj komediji, na vrhu je sa 20,9 odsto glasova ispitanika.

Aktuelni predsednik Petro Porošenko pokušaće da dobije još jedan mandat, ali anketa koju je u petak objavio Kijevski međunarodni institut za sociologiju, pokazala je da mu podršku daje samo 13,7 odsto birača.

Ukrajinci će sutra birati između 39 kandidata za predsednika, za kojeg se nadaju da će zemlju od 42 miliona ljudi izvući iz nevolja, uključujući endemsku korupciju, naizgled nerešivi rat sa proruskim snagama na istoku zemlje i ekonomiju koja je u problemima, prenosi AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво