Karakas opet u mraku i bez interneta, na auto-putu traže signal

Dok se građani Venecuele bore sa još jednom velikom nestašicom struje i nestankom interneta, samoproglašeni predsednik Huan Gvaido tvrdi da je dolazak ruskih vojnika u tu zemlju – neustavan.

Prvo veliko isključenje električne energije u prestonici Venecuele dogodilo se 7. marta, a sada ponovo nema struje, gotovo nigde. Radnici opet ne idu na posao, školska deca ostaju kod kuće, ulice su prazne, trgovine ne rade.

U Karakasu su neki građani otišli na auto-put kako bi uhvatili signal.

"Pokušavam da dođem do nekih informacija preko društvenih mreža. Zato smo na auto-putu jer samo ovde hvatamo signal. U drugim delovima grada nema struje", kažu neki od građana.

Raste nervoza. "Teško je biti bez struje ovoliko dugo. To utiče na sve nas, na naše nerve. Neizvesnost je velika a nemamo kontakt ni sa kim, što je užasno", navode stanovnici venecuelanske prestonice.

Novo isključenje događa se u trenutku dolaska ruskih snaga u Venecuelu.

Samoproglašeni predsednik Huan Gvaido ističe da je to neustavno, a Amerikanci da ruski vojni avioni prevoze stručnjake i opremu za sajber bezbednost da štite Madurov sistem.

"Ovo je nova tragedija, ali to nam se godinama događa. Situacija je užasna, a sve optužbe vlasti na naš račun su obična farsa", ocenio je Gvaido.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navodi da je Vlada Venecuele nezavisna i kako kaže – "ima istinsku moć, za razliku od samoproglašenog tehničkog lidera Gvaida, da sarađuje s kim hoće u okviru ustava i zakona".

Legitimni lider Nikolas Maduro ponovo krivi opoziciju i Sjedinjene Države za sabotažu elektroenergetskog sistema.

"Cilj je paralisanje društva i biznisa, a posebno izvoza nafte. Ali, uskoro stiže nova isporuka ruske humanitarne pomoći", najavljuje Maduro.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи