Izrael i "Hamas" postigli dogovor o prekidu vatre

Izrael i palestinska islamska organizacija “Hamas“ postigli su dogovor o prekidu vatre, uz posredstvo Egipta, javlja Rojters pozivajući se na neimenovanog palestinskog zvaničnika. Izraelska vojska je prethodno saopštila da je počela sa napadima na ciljeve "Hamasa" u Pojasu Gaze, nekoliko sati nakon što je palestinska raketa pogodila jednu kuću u blizini Tel Aviva.

Prema navodima neimenovanog zvaničnika, koji je upoznat sa posredovanjem Egipta, primirje je stupilo na snagu u 22.00 sata po lokalnom vremenu. O tome da je dogovoren prekid vatre javila je i televizija "Hamasa", dodaje britanska agencija.

Izrael se još nije oglasio tim povodom, napominje američka agencija AP.

Dogovor o prekidu vatre usledio je nakon što je nekoliko raketa ispaljeno na Izrael.

Za taj raketni napad izveden u jutarnjim časovima iz Pojasa Gaze, izraelska vojska je optužila palestinski islamistički pokret "Hamas" i započela slanje trupa na granicu sa Gazom.

Portparol izraelske vojske, Mija Lifšiz izjavila je da su mobilisane dve oklopne i dve pešadijske brigade, a da su mobilisani i rezervisti.

Lider "Hamasa" rekao je da će njegova grupa snažno odgovoriti na odmazdu koju sprovodi Izrael napadajući ciljeve te organizacije u pojasu Gaze.

Palestinski narod se neće predati njegove militantne frakcije će odvratiti neprijatelja ako pređe crvene linije, poručio je Ismail Hanja je u pisanoj izjavi, AP.

U raketnom napadu iz Pojasa Gaze pogođena je kuća u Mišmeretu, severno od grada Kfar Saba, a ranjeno je sedam osoba, uključujući bebu, dvoje dece i dve žene.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 26. mar 2019, 10:46) - anonymous [neregistrovani]

izrael

tu mira nema a u pitanju su semicani,znaci isti narod samo dve religije,nesto kao na nasim prostorima,

(ponedeljak, 25. mar 2019, 22:21) - Воронцов [neregistrovani]

Ту се ништа не мења на боље

Увек исти сценарио у којем неко изврши провокативни напад на Израел, онда уследе напади Израела , а потом примирја. Сврха свега тога буде само погибија људи и разарања материјалних добара. Имали ту икаквог разума код оних који испровоцирају сукобе ? Рекао бих да нема.