Izrael i "Hamas" postigli dogovor o prekidu vatre

Izrael i palestinska islamska organizacija “Hamas“ postigli su dogovor o prekidu vatre, uz posredstvo Egipta, javlja Rojters pozivajući se na neimenovanog palestinskog zvaničnika. Izraelska vojska je prethodno saopštila da je počela sa napadima na ciljeve "Hamasa" u Pojasu Gaze, nekoliko sati nakon što je palestinska raketa pogodila jednu kuću u blizini Tel Aviva.

Prema navodima neimenovanog zvaničnika, koji je upoznat sa posredovanjem Egipta, primirje je stupilo na snagu u 22.00 sata po lokalnom vremenu. O tome da je dogovoren prekid vatre javila je i televizija "Hamasa", dodaje britanska agencija.

Izrael se još nije oglasio tim povodom, napominje američka agencija AP.

Dogovor o prekidu vatre usledio je nakon što je nekoliko raketa ispaljeno na Izrael.

Za taj raketni napad izveden u jutarnjim časovima iz Pojasa Gaze, izraelska vojska je optužila palestinski islamistički pokret "Hamas" i započela slanje trupa na granicu sa Gazom.

Portparol izraelske vojske, Mija Lifšiz izjavila je da su mobilisane dve oklopne i dve pešadijske brigade, a da su mobilisani i rezervisti.

Lider "Hamasa" rekao je da će njegova grupa snažno odgovoriti na odmazdu koju sprovodi Izrael napadajući ciljeve te organizacije u pojasu Gaze.

Palestinski narod se neće predati njegove militantne frakcije će odvratiti neprijatelja ako pređe crvene linije, poručio je Ismail Hanja je u pisanoj izjavi, AP.

U raketnom napadu iz Pojasa Gaze pogođena je kuća u Mišmeretu, severno od grada Kfar Saba, a ranjeno je sedam osoba, uključujući bebu, dvoje dece i dve žene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво