"Igor Srbin" dobio doživotnu kaznu zatvora u Italiji

Norbert Feher, koji je rođen u Srbiji kao Igor Vaclavić, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora u Italiji za ubistvo dvojice Italijana 2017. godine.

Norbert Feher, poznat pod nadimcima "Igor Srbin" i "Igor Rus", osuđen je zbog ubistva barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila te godine u italijanskim provincijama Bolonja i Ferara.

"Igor Srbin" je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video-linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dve italijanske žrtve jer su oni za njega bili policajci i morao je da ih "obori", prenela je Ansa.

Feher je, pritom, mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca Marka Ravaljija. Ravalji, koji je ozbiljno povređen, bio je tog dana u patroli sa Verijem u blizini Ferare.

Kako je rekao, njegov kodeks je da nikada ne izdaje svoje prijatelje, misleći na ljude koji mu pomažu dok je u bekstvu.

"Morao sam da slomim sve na svom putu", kazao je Feher i dodao da se vratio u Španiju po svoju Bibliju.

Na zahtev tužioca, naveo je da je koristio najmanje šest pseudonima. Optužen je za 11 zločina uključujući ubistvo, naveo je izvor iz suda.

Feher se nalazi u španskom zatvoru u Saragosi, gde je optužen za još tri ubistva koje je počinio pre nego što je uhapšen decembra 2017. godine.

Priznao je dva ubistva u Italiji i tri u Španiji pred španskim sudijom sredinom decembra 2017, ali je odbio da odgovara na pitanja italijanskih tužilaca pozivajući se na pravo da ćuti.

Tridesetsedmogodišnji Feher je uhapšen 15. decembra nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije.

Igor Vaclavić, koji je rođen u Srbiji 1981. godine, kaže da je koristio 18 različitih identiteta u osam država.

U Španiju je, kaže, stigao septembra 2017. godine i složio se da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen.

Španija je saopštila da dok ne bude odgovarao za zločine počinjene u toj državi, Feher neće biti izručen Italiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи