Makron o povređenoj starici: Želim joj da stekne mudrost

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da se nada da će 73-godišnja aktivistkinja, nakon teških povreda glave koje je zadobila na demonstracijama "Žutih prsluka" protiv zabrane protesta, brzo oporaviti i možda "steći mudrost".

U intervjuu koji je objavljen u francuskom listu Nis Maten, Emanuel Makron je naveo da se 73-godišnja Ženevjev Legaj nije ponašala odgovorno i objasnio da "slabije osobe ne bi trebalo da prisustvuju zabranjenim događajima", preneo je AP.

Makron je rekao da joj želi brz oporavak i možda sticanje neke vrste "mudrosti".

Navodi se da je žena nosila zastavu duginih boja na kojoj je pisalo "Mir" i imala na sebi žuti prsluk kada su pripadnici policije za razbijanje demonstracija, koji su imali šlemove na glavama, odjednom jurnuli prema demonstrantima tokom jučerašnjeg protesta u Nici.

Izveštač AP video je kako ova stara žena pada na pločnik i povređuje glavu.

Navodi se da su lokalci izjavili da je reč o 73-godišnjoj aktivistkinji protiv globalizacije Ženevjev Legaj.

Regionalna radio stanica Frans blu azur javila je da se Legajeva nalazi u bolnici na odeljenju intenzivne nege, kao i da je državni tužilac u Nici otvorio istragu o ovom slučaju.

AP podseća da su francuske vlasti zabranile juče proteste na više područja kako bi sprečile nasilje viđeno u Parizu pre nedelju dana.

U protestima je povređeno najmanje 2.000 ljudi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво