"Viking skaj" bezbedno stigao u luku

Norveški kruzer "Viking skaj", sa više stotina putnika koji nisu bili evakuisani, uplovio je u luku Molde, nakon više od 24 sata koje je proveo na moru usred oluje i sa problemima sa motorom.

Kruzer su do luke dovukli tegljač i dva dodatna broda oko 15.30 po lokalnom vremenu, a nakon što su se poboljšali vremenski uslovi, prenosi AP.

Evakuacija putnika sa broda počela je mnogo ranije, ali je bila otežana zbog jakog vetra i talasa visokih više od osam metara.

Evakuisano je ukupno 463 putnika od oko 1.400, dok su ostali u luku došli na kruzeru, prenosi Tas. Nakon dolaska u luku biće smešteni u hotel gde će se pobrinuti za njih.

Do incidenta je došlo kada se pokvario jedan od motora kruzera "Viking skaj" koji je plovio od grada Tronzo na Arktiku do norveškog grada Stavanger.

Povređeno je 17 putnika, od kojih je troje zadobilo ozbiljne povrede, a većina putnika bili su državljani Velike Britanije i SAD.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво