Norveška, tegljač i dva broda dovlače kruzer do luke

Evakuacija putnika sa norveškog kruzera "Viking skaj" obustavljena je kako bi brod mogao da bude dovučen do obližnje luke, a u toj akciji učestvuju tegljač i još dva broda.

Kompanija, u čijem je vlasništvu kruzer, saopštila je da je, pre nego što je počelo dovlačenje kruzera u luku Molde, sa broda evakuisano 479 putnika, dok je 436 putnika i 458 članova posade ostalo na brodu.

Direktor kompanije u čijem je vlasništvu kruzer Torstajn Hagen pozdravio je operaciju norveških vlasti, ali i posada brodova koji učestvuju u spasavanju, prenosi AP.

Hagen je za norveški list VG rekao da su dešavanja na kruzeru bila najgora koje je do sada doživeo, ali da izgleda da će sve proći dobro.

Torstajn Hagen, koji je brodovlasnik i jedan od najbogatijih Norvežana, rekao je da je veoma ponosan na posadu.

Ranije su mediji preneli da su spaseni svi putnici sa luksuznog kruzera. Spaseni putnici svedoče da su prozori na brodu razbijeni i da je voda ulazila u kruzer koji se nalazio na svega 2,5 nautičke milje od obale.

U trenutku kada je ustanovljeno da kruzer ima probleme sa motorom na njemu se nalazilo 1.373 putnika i članova posade, a sam proces spasavanja i evakuacije putnika odvijao se pod otežanim okolnostima zbog jakog vetra i talasa visokih više od osam metara.

Norveška policija saopštila je da je 17 evakuisanih putnika smešteno u bolnicu sa povredama.

U pomoć je bilo poslato pet helikoptera i teretnjak "Kapetan Hagland", kojem je takođe otkazao motor, pa su dva helikoptera morala i njegovu posadu da spasavaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво