Planirali da ubiju što više ljudi u Nemačkoj

Deset osoba uhapšeno zbog planiranja velikog terorističkog napada u Nemačkoj. Plan im je bio da ubiju što je moguće više ljudi.

Osumnjičeni su muškarci stari između 20 godina i 42 godine, a nekoliko njih je nemačke nacionalnosti, kaže portparolka tužilaštva u Frankfurtu.

Glavni osumnjičeni su 21-godišnji muškarac iz Ofenbaha, nadomak Frankfurta, i dvojica 31-godišnje braće iz Visbadena.

Kako prenosi Juronjuz, veruje se da su svi članovi lokalne salafističke zajednice. Tužioci navode da se sumnja da je ova grupa planirala teroristički napad na "nevernike".

"Oni su već uspostavili kontakt sa različitim trgovcima oružja, iznajmili su veliko vozilo i prikupili dovoljno sredstava za kupovinu oružja za izvršenje svog plana", rekla je portparolka.

Osumnjičeni su zadržani u pritvoru po optužbama za finansiranje terorizma i kriminalnu zaveru.

U akciji u kojoj je učestvovalo više od 200 policajaca zaplenjeno je 20.000 evra u gotovini, kao i nekoliko noževa, droga, električni uređaji i dokumenta.

Kako prenose nemački mediji, ministar unutrašnjih poslova izjavio je da je policija intervenisala na vreme kako bi "u ranoj fazi" sprečila planove za napad.

Zbog nekoliko terorističkih napada u prethodnim godinama, Nemačka je bezbednosne mere podigla na viši nivo, podseća Bi-Bi-Si.

Najsmrtonosniji napad bio je 2016. godine, kada je kamion uleteo na Božićni vašar u Berlinu i ubio 12 osoba.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво