Borci sa terena demantuju Belu kuću: ID nije poražena

Islamska država je poražena u Siriji i više nema teritorija pod kontrolom ekstremista, saopštila je Bela kuća. Sirijske demokratske snage, međutim, tvrde da borbe na terenu i dalje traju.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdila je da je cela teritorija Sirije "sto odsto oslobođena od terorista", prenosi AP.

Sandersova je dodala i da je američkog predsednika Donalda Trampa o tome obavestio ministar odbrane SAD Patrik Šenahan.

Ona je novinarima pokazala mapu Iraka i Sirije na kojoj se vidi da teroristička grupa više ne kontroliše nijednu oblast u tom regionu.

Borci sa terena: borbe i dalje traju

Sirijske demokratske snage (SDF), koje imaju podršku SAD, i dalje se bore protiv poslednjih ekstremističkih grupa Islamske države koje se kriju u njihovom poslednjem uporištu, Baguzu u istočnoj Siriji, napisao je na Tviteru portparol SDF-a, nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da je to područje oslobođeno.

"Teške borbe se vode upravo sada oko planine Baguz kako bi se završilo sa onim što je ostalo od Islamske države", napisao je na Tviteru Mustafa Bali, šef kancelarije za medije SDF-a, prenosi Rojters.

Zvaničnici su naveli da SDF nisu proglasile pobedu i da trenutno nije planirano takvo proglašenje.

Bela kuća saopštila je prethodno da je Islamska država poražena u Siriji i da nema više teritorija pod kontrolom ekstremista, a portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdila je da je cela teritorija Sirije "sto odsto oslobođena od terorista".

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво