Racije u Frankfurtu zbog planiranja terorističkog napada

U više racija u Frankfurtu nemačka policija uhapsila je deset osoba zbog sumnje da su planirali teroristički napad vozilom i vatrenim oružjem sa ciljem da ubiju što više ljudi, saopštilo je tužilaštvo.

Nekoliko osumnjičenih su nemački državljani, rekla je portparolka tužilaštva ne navodeći državljanstva ostalih.

"Veruje se da su dogovorili izvođenje islamističkog terorističkog napada koristeći vozilo i puške u kojem bi ubili što je moguće više 'nevernika'", navodi se u saopštenju.

Radi pripreme napada, osumnjičeni su, kako se dodaje, već stupili u kontakt sa raznim prodavcima oružja, rentirali jedno veliko vozilo i prikupili finansijska sredstva za nabavku oružja i izvršenje planiranih ubistava, prenosi Rojters.

Osumnjičeni su povezani sa zajednicom selafista u Vizbadenu i Frankfurtu, dodaje se u saopštenju.

Policija je zaplenila 20.000 evra, nekoliko noževa, malu količinu droge i brojna dokumenta kao i elektronske naprave, a u akciji je učestvovalo 200 policajaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара