Švajcarska, starica ubila mališana sa Kosova nasred ulice

U Bazelu je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem na smrt izbola sedmogodišnjeg dečaka Megdima L. poreklom sa Kosova, koji se vraćao kući iz škole.

Megdim, čiji su se roditelji iz Lipljana doselili u Bazel, vraćao se kući u četvrtak posle nastave, kada ga je na samo 200 metara od škole napala starica.

Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na trotoaru.

Jedna nastavnica, koja se nalazila na par metara od mesta zločina, pronašla je izbodenog dečaka i pozvala hitnu pomoć. U bolnici, lekari su pokušali da se bore za život mališana, ali neuspešno.

Policija je odmah pokrenula poteru za napadačem.

Neko vreme posle zločina, starica, koja je švajcarski državljanin, prijavila se tužilaštvu i saopštila da je ona napala dete.

Portparol policije Peter Gil kaže da je saslušanje u toku i da, pre nego što se završi, ne može ništa da kaže.

Samo je rekao da je oružje koje je koristila "bodež".

On je dodao da je istraga u toku i da policija traži svedoke zločina.

Svedoci su, prema pisanju švajcarske štampe, preneli da je dete povređeno u predelu vrata, i da je ležalo u velikoj lokvi krvi.

Inače, majka mališana obaveštena je o zločinu tek posle nekoliko sati.

"Majka je tek oko 20 časova, a zločin se dogodio oko 12.45, obaveštena da joj je sin ubijen. Do tada je polazila od toga da joj je dete povređeno u saobraćajnoj nesreći", prenose mediji izjave neimenovanih članova porodice.

Inače majka, koja već sedam godina živi u Švajcarskoj, a čiji muž je odrastao u Bazelu, obično svakog dana ide po dete u školu, ali ovog kobnog dana nije mogla jer joj je mlađe dete bilo bolesno.

Za sada je nepoznata pozadina ovog napada, a stanari obližnje zgrade navode da su čuli neku raspravu.

Nepoznato je da li su se starica i mališan poznavali, a tužilaštvo traži svedoke zločina kako bi se rasvetlila pozadina.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво