Tramp Džunior o Bregzitu: Demokratija u Britaniji gotovo mrtva

Najstariji sin američkog predsednika Donalda Trampa, Donald Tramp Džunior navodi da "establišment" pokušava da "ućutka glasove" onih koji su glasali za Bregzit i koji su izabrali njegovog oca.

U autorskom tekstu za Telegraf Donald Tramp Džunior navodi da je britanska premijerka Tereza Mej obećala u više od 50 slučajeva da će Britanija napustiti EU 29. marta 2019. godine.

"Ali gospođa Mej je ignorisala savet mog oca i na kraju, proces koji je trebalo da traje samo nekoliko kratkih meseci postao je dugogodišnji zastoj, ostavljajući britanski narod da se muči", rekao je Tramp Džunior, preneo je brisleski portal Politiko.

Istakao je da elita kontroliše London iz Brisela i da se sa kratkim rokom približavanja Bregzita čini da je demokratija u Velikoj Britaniji gotovo mrtva.

Tramp Džunior je napravio paralelu između glasanja za Bregzit i izbornog trijumfa njegovog oca, rekavši da su oni "jedno te isto".

Zašto je to važno za nas Amerikance, pita se Tramp Džunior i odgovara da je to zbog toga, jer je Bregzit primer kako elite establišmenta pokušavaju da potkopaju volju ljudi kada im se pruži prilika.

"Kada je moj otac pobedio vašingtonski establišment u istorijskom ishodu 2016. godine, samo nekoliko meseci nakon glasanja za Bregzit, greškom smo pretpostavili da će doći do mirne i respektabilne tranzicije vlasti sa demokrata na republikance, kao što je uvek bilo u SAD, međutim, demokrate i državni operativci u pravosudnom sistemu SAD bili su u dosluhu da potkopaju volju američkog naroda, a visoki zvaničnici čak su raspravljali o planu da pokušaju da ga uklone sa dužnosti koristeći 25. amandman Ustava SAD", objasnio je Tramp Džunior.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи