Junker: Ove sedmice verovatno bez odluke o odlaganju Bregzita

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da odluka o odlaganju Bregzita najverovatnije neće biti doneta ove nedelje na samitu EU i da bi lideri bloka mogli sledeće sedmice ponovo da se sastanu.

Očekuje se da će britanska premijerka Tereza Mej danas zatražiti od EU odlaganje Bregzita, a Junker kaže da do sada nije dobio pismo britanske premijerke.

"Moj je utisak da ove nedelje na Evropskom savetu (u četvrtak) neće biti doneta odluka, ali da ćemo verovatno morati ponovo da se sastanemo sledeće nedelje", rekao je Junker za nemački radio Dojčlandfunk, prenosi AP.

Junker je, takođe, poručio da neće biti novih pregovora ili dodatnih garancija, navodi Rojters.

TV Skaj je, pozivajući se na neimenovani izvor britanske vlade, javio da će Mejova danas od Evropske unije zatražiti kratko odlaganje Bregzita.

Tim ministara Tereze Mej razgovarao je u utorak o Bregzitu 90 minuta, između ostalog i o implikacijama izjave predsednika parlamenta u ponedeljak da premijerka ne može da stavi na glasanje svoj sporazum o Bregzitu na treće glasanje ako ne bude fundamentalno izmenjen, rekao je portparol, a preneo Rojters.

Mejova se nada da će dobiti odobrenje u poslednjem trenutku za svoj sporazum pred održavanje samita EU u četvrtak, na kome se očekuje da će lideri EU razgovarati o odlaganju Bregzita.

Britanije bi iz EU zvanično trebala da izađe 29. marta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара