Uhapšena i treća osoba zbog napada u Utrehtu

Zbog napada na tramvaj u Utrehtu uhapšena je i treća osoba za koju se sumnja da je učestvovala u pucnjavi u kojoj je poginulo tri osobe, a ranjeno njih pet.

Portparol Kancelarije javnog tužioca Tis Kortman preneo je da se u pritvoru, pored osumnjičenog napadača Gokmena Tanisa, nalaze još dve osobe.

Holandsko tužilaštvo saopštilo je da ozbiljno razmatra mogućnost da je napad u Utrehtu bio teroristički akt.

Tužilaštvo je navelo da razlog za takvu pretpostavku daje priroda napada, kao i poruka pronađena u automobilu za bekstvo.

Kortman je naveo da je Tanis zadržan pod sumnjom za ubistvo sa mogućim terorističkim motivom. Istraga za sada ne ukazuje da je osumnjičeni poznavao nekog od žrtava.

Istraga se nastavlja da bi se utvrdilo šta ga je podstaklo da puca u tramvaju, prenosi AP.

Vlasti ne isključuju ni druge moguće motive, a holandski mediji citiraju komšije osumnjičenog u Utrehtu koji spekulišu da napad ima veze s ljubavnom vezom.

Holamdski ministar pravde napominje da je osumnjičeni Tanis odranije poznat policiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво