Upozorenje Mejovoj – Parlament odbija glasanje o istom Sporazumu

Predsednik donjeg doma britanskog parlamenta Džon Berkou odbacio je mogućnost ponovnog glasanja o vladinom ranije odbačenom sporazumu o Bregzitu ako predlog ostane "suštinski isti", javlja "Bi-Bi-Si".

Džon Berkou je upozorio britansku premijerku Terezu Mej da ne može vratiti Sporazum u parlament na glasanje ukoliko se ne naprave značajne izmene u predlogu o kojem će glasati poslanici.

Dodaje da će ukoliko ne bude značajnih izmena, blokirati predlog, jer, kako kaže, poslanici ne mogu dva puta da glasaju o istoj temi.

Predsednik donjeg doma britanskog parlamenta navodi da je drugo glasanje o dogovoru premijerke Tereze Mej prošle sedmice bilo "u redu", ali svi daljnji glasovi moraju proći ovaj "test" kako bi bili dozvoljeni, javlja Bi-Bi-Si.

Ovakva odluka predsednik donjeg doma britanskog parlamenta došla je nakon što vlada razmatra treći pokušaj da se dogovor postigne preko parlamenta.

Očekuje se da će Mejova ove nedelje treći put izneti pred parlament sporazum o Bregzitu koji je postigla s Briselom. Poslanici su taj sporazum po drugi put odbacili u utorak, a u četvrtak su odlučili da zatraže od EU odlaganje Bregzita.

Britanska premijerka sada nastoji da obezbedi da sporazum podrži severnoirska Demokratska unionistička stranka (DUP), koja podržava njenu manjinsku vladu.

Podrška deset poslanika DUP-a sporazumu mogla bi da utiče na tvrde pristalice Bregzita iz redova Konzervativne stranke Tereze Mej, koji se protive sporazumu.

Poslanici Britanskog parlamenta odbacili su sporazumu o Bregzitu Tereze Mej sa EU, prošle nedelje.

Velika Britanija treba da napusti EU 29. marta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво