Policija istražuje teroristički incident na jugu Engleske

Britanska policija za borbu protiv terorizma istražuje pokušaj ubistva koji ima "sva obeležja terorističkog napada, inspirisanog krajnom desnicom". Uhapšen je pedesetogodišnji muškarac, javlja "Rojters".

Policija za borbu protiv terorizma navodi da istražuje napad nožem na 19-godišnjeg mladića u subotu uveče u Stanvelu, na jugu Engleske, nakon navoda da se muškarac "agresivno ponašao" i da je uzvikivao rasističke izjave, dok je nosio palicu za bejzbol i nož, prenosi Rojters

Šef odeljenja za borbu protiv terorizma Nil Basu navodi da je istraga u ranoj fazi, ali da se slučaj vodi kao teroristički incident, jer su, kako kaže – prisutna sva obeležja terorističkog događaja, inspirisanog krajnjom desnicom.

"Istraga je još uvek u ranoj fazi ali prisutna su sva obeležja terorističkog događaja, inspirisanog krajnjom desnicom, i zato se pokušaj ubistva vodi kao teroristički incident", naveo je Basu.

Dodaje da je uhapšen 50-godišnji muškarac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи