Sijetl tajms: Ključni propusti u bezbednosnoj analizi "boinga"

Bezbednosna analiza novog sistema za kontrolu leta u avionima "737-maks", koju je sprovela kompanija "Boing", imala je nekoliko ključnih propusta, piše "Sijetl tajms".

Navedena bezbednosna analiza sistema za kontrolu leta, koji nosi naziv Sistem za proširenje karakteristika manevrisanja, potcenila je snagu ovog sistema, navodi Sijetl tajms, pozivajući se na aktuelne i bivše inženjere u Saveznoj upravi za civilno vazduhoplovstvo SAD.

Sijetl tajms dodaje, pozivajući se na portparola Savezne uprave za civilno vazduhoplovstvo SAD, da ta uprava nije sprovela pažljivu istragu i da je sledila standardan proces sertifikacije kada je u pitanju "boingov 737-maks".

U izveštaju se navodi i da su i "boing" i Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo SAD obavešteni o "specifičnostima ove priče" i da je od njih zatražen odgovor pre 11 dana, pre nego što se srušio avion "Etiopijan erlajnsa 737-maks", kada je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Isti model aviona srušio se u blizini obale Indonezije u oktobru prošle godine, a tom prilikom poginulo je 189 putnika i članova posade, podseća Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво