Amerika protiv Međunarodnog krivičnog suda

Sjedinjene Države planiraju da uvedu sankcije osoblju Međunarodnog krivičnog suda. Vašington želi da spreči istragu protiv SAD i njihovih saveznika u slučaju Avganistana.

Uvođenje sankcija osoblju Međunarodnog krivičnog suda obelodanio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

"Uvodimo restrikcije na izdavanje viza pojedincima koji su direktno odgovorni za istragu protiv osoblja SAD", saopštio je Pompeo na konferenciji u Vašingtonu.

Smatra da će te sankcije pomoći da se spreči i istraga protiv osoblja američkih saveznika, poput Izraelaca.

Rekao je da su restrikcije već uvedene. "Restrikcije za izdavanje viza nisu naš poslednji potez. Spremni smo za nove poteze, uključujući i ekonomske sankcije, ako sud ne promeni svoj kurs", rekao je Pompeo.

Trampova administracija je u septembru saopštila da će Sud pokrenuti istragu o ratnim zločinima u Avganistanu i da će zato razmatrati zabranu ulaska sudijama i tužiocima u SAD, zamrznuti njihova sredstva i procesuirati ih pred američkim sudovima.

broj komentara 14 pošalji komentar
(subota, 16. mar 2019, 09:09) - anonymous [neregistrovani]

Kadija te tuži, Kadija ti sudi

A kako bi bilo da SAD promeni svoj ljigavi kurs?

(subota, 16. mar 2019, 06:15) - anonymous [neregistrovani]

Da, da

Nije fer da neko tamo daleko sudi najdemokratskijoj zemlji na svetu i to za jedan Avganistan. Pogledajte malo pa cete uvideti da je to tako. Ko su oni da sude nekome, nisu bili kvalifikovani ni za ranija sudjenja. Amerikanci su u pravu.

(subota, 16. mar 2019, 06:12) - anonymous [neregistrovani]

Amerika je protiv Medjunarodnog krivicnog suda zato sto bi se sudilo njima za mnoga ubistva koji su pocinili sirom sveta

A narocito za bombardovanje Srbije.

(petak, 15. mar 2019, 22:24) - anonymous [neregistrovani]

Na ovo bi trebalo

ceo svet da reguje. Kakvo ponasanje, da ti uvodis sankcije ljudima koji pokrecu tuzbu protiv SAD lica. Gde je to ljudsko pravo i demokratija? Samo se primenjuje kada amerika nije na tapeti, sebe proglasavaju nedodirljivima, treba im stati na put i kazniti ih kontra sankcijama.

(petak, 15. mar 2019, 22:11) - anonymous [neregistrovani]

Lepa vest

SAD srljaju u samoizolaciju, na kraju ce uvesti sankcije celog Sveta protiv sebe samih, sto i nije tako lose, Planeta ce postati slobodnije i mirnije mesto u Suncevom sistemu za zivot ...

(petak, 15. mar 2019, 21:48) - anonymous [neregistrovani]

Cuj to

Pred pravdu ste davno trebali biti od Vijetnama, Hirosime pa do danasnjeg rijesenja. Cuj sankcije. Sram vas bilo.

(petak, 15. mar 2019, 21:48) - anonymous [neregistrovani]

Bože pomozi

Ne mogu da verujem šta sam pročitala.

(petak, 15. mar 2019, 21:30) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Svetski policajci bi i sudu da sude .

(petak, 15. mar 2019, 21:24) - Воронцов [neregistrovani]

САД би требале променити име у САД - Санкције

САД би да суде целом свету и уводе санкције коме год пожеле. Ето чим би Међународни суд хтео да нешто истражи у вези САД хоће и њима увести санкције. Зато требају променити име држави у САД - Санкције.

(petak, 15. mar 2019, 21:20) - anonymous [neregistrovani]

ej bre...

Boze svasta, da li je ovaj svet uopste imalo normalan da dopustaju da im jedna Amerika diktira svima na planeti covece bre...sta je bre sa tim narodima na ovoj planteri...zar je 250 miliona ljudi jace od 5 milijardi, pa zar oni odlucuju o cevecanstvu ko ce i kako ce ziveti,sta ce jesti, sta ce kupovati, sa cim ce se grejati...