SAD, Kanada i EU uvele nove sankcije Rusiji

Sjedinjene Američke Države, Kanada i Evropska unija proširile su sankcije Rusiji koje su uvedene zbog situacije u Ukrajini, kao odgovor na prošlogodišnji incident u Kerčkom moreuzu.

"Danas su Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i Kanada preduzele koordinisana dejstva kao odgovor na agresiju Rusije protiv Ukrajine, koja i dalje traje, uvodeći sankcije licima koja su organizovala ničim opravdani napad na tri ukrajinska vojna broda u oblasti Kerčkog moreuza 25. novembra 2018", rekao je predstavnik Stejt departmenta Robert Paladino.

U saopštenju američkog ministarstva finansija navodi se da se na proširenom američkom spisku sankcija našlo šest fizičkih lica i osam kompanija, koji su povezani sa ukrajinskom krizom, preneo je Sputnjik.

Sankcije su uvedene zameniku šefa Pogranične službe Rusije Genadiju Medvedevu, načelniku Pogranične uprave Federalne službe bezbednosti za Krim i Sevastopolj Sergeju Stankeviču i njegovom zameniku Andreju Šeninu, kao i načelniku službe Upravnog punkta FSB za Krim i Sevastopolj Ruslanu Romaškinu.

Na spisku kompanija kojima su uvedene sankcije su i "Okeanpribor", Zelenodolski zavod, Jaroslavsko brodogradilište i pojedina krimska preduzeća. 

Kanada je uvela nove sankcije protiv 114 Rusa i 15 ruskih kompanija zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova te zemlje. 

Među osobama protiv kojih su uvedene nove sankcije je i direktor "Rosnjefta" Igor Sečina.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 15. mar 2019, 21:00)
Воронцов [neregistrovani]

Ко уопште у Русији још и води евиденцију о свима санкцијама Запада ?

Кад им год падне на памет уводе некакве санкције. Сасвим су беспомоћни у погледу Русије и санкције су још једино што им је преостало

(petak, 15. mar 2019, 20:49)
anonymous [neregistrovani]

@Rusija

Nisi u pravu. Bez tih sankcija Rusija bi jurila napred mnogo brze. Bila mno jaca ekonomski i vojno.

(petak, 15. mar 2019, 20:46)
anonymous [neregistrovani]

Kao sto iz ovoga vidite,

zapad je jednostrano nasadjen, oni drugo ne znaju. Sada ce cviliti za prometom robe!

(petak, 15. mar 2019, 20:13)
anonymous [neregistrovani]

komentar

EU je marioneta amerike.Doci ce vreme kada ce Rusiju moliti za pomoc

(petak, 15. mar 2019, 19:38)
anonymous [neregistrovani]

Rusija

hhehehe bas su me nasmejali!!! Oni uvode sankcije a Rusija sve jaca vojno i ekonomski!!!Stalno zaboravljaju ko je na celu Rusije!!!!

(petak, 15. mar 2019, 19:06)
milan lala [neregistrovani]

Licimeri

Krajnje je vreme licimeri da uvedete sami sebi sankcije za kriminalnu agresiju na Yugoslaviju i Srbiju . Puce Rusiji kofer za vasim sankcijama.

(petak, 15. mar 2019, 18:52)
anonymous [neregistrovani]

Sankcije

nista novo ali to ne pogadja ruse,bit ce ruski odgovor brzo.