Novi incident boinga 737, otkazao motor iznad Rusije

Avion boing 737-800 morao je hitno da sleti na severozapadu Rusije, u gradu Siktivkar, a prema nepotvrđenim informacijama, razlog za ovo je otkazivanje motora, preneo je "Sputnjik".

Portparol Ruskog istražnog odbora rekao je da je u toku istraga koja će utvrditi zašto je došlo do vanrednog sletanja boinga 737-800 u Siktivkar, ali navodi da prema preliminarnim podacima kvar motora je razlog za hitno sletanje.

Avion, koji je putovao iz grada Mirni, koji se nalazi na istoku Rusije u Moskvu, nalazi se u aerodromu Siktivkar, a putnici su sigurni i nepovređeni, rekao je zvaničnik.

Ovaj incident dogodio se nakon što je šef "Rosaviatsija" Aleksandar Neradko rekao novinarima u četvrtak da je Savezna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije zabranila letove aviona boing 737 MAX u ruskom vazdušnom prostoru do daljeg.

Prethodnih dana veliki broj zemalja zabranio je letove aviona ovog modela u svom vazdušnom prostoru, a brojne vlade prizemljile su boing 737 MAX 8 nakon tragedije u Etiopiji, u kojoj je poginulo 157 putnika i članova posade iz 30 zemalja.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 17. mar 2019, 07:10)
anonymous [neregistrovani]

Matiranje amera

Meni se čini da su rusi iskoristili situaciju da zadaju udarac perjanici američke privrede, i tako Boing na duže vrijeme izbace iz igre. A sve kao osvetu za niz ucjena i sankcija sa američke strane. Vrlo dobar potez braćo rusi, tako se sa njima treba igrati.

(petak, 15. mar 2019, 16:16)
anonymous [neregistrovani]

@ zivo me interesuje

Tesko je da bi ljudi iz Boinga sebi sami skocili u stomak. Tu je pored gubitka ljudskih zivota takodje i novcana steta astronomska. To da im se neko uvukao medju redove i radi stvari za koje niko ne zna, to bi vec mogla da bude neka teorija. 

(petak, 15. mar 2019, 16:15)
anonymous [neregistrovani]

motor

Otkazivanje jednog motora je incidnet koji se desi pa se desi. Noviji avioni sa dva motora mogu da lete sa jednim motorom manjim brzinama i uredno mogu da slete. Postupke u slučaju ovakvih vrsta kvara piloti vežbaju na simulatorima i mogu s njima da se nose kad se dese u realnosti.

(petak, 15. mar 2019, 16:00)
anonymous [neregistrovani]

ne

to nije isti model nema veze ovo je stara verzija 800

(petak, 15. mar 2019, 13:57)
anonymous [neregistrovani]

Zivo me interesuje

Koliko ovih letelica je letelo u zadnje vreme po Americkom vazdusnom prostoru i kako to da u tako kratkom vremenskom roku ovoliki broj neispravnosti na tom tipu Aviona.Da sam ja u pitanju, od njih nikada i nista nebih kupovao, jer sve rade u svoju korist, a na stetu drugih.Zasto i ne posumnjati, da prema odredjenim kupcima upravo NAMERNO ne cine ovakve podvale, naravno, prema "svojima kao i prema sebi, sve letilice iz Boinnga su ispravne i bezbedne!Sva ova tri slucaja desavanja su na "Istoku", zar nije za sumnju ?