Reporter RTS-a na prvoj liniji fronta u Baguzu

U Siriji još traje ofanziva na Baguz, poslednje uporište Islamske države. U iščekivanju definitivnog poraza ekstremista, za RTS iz Sirije izveštava Miki Stojičić.

Već nekoliko noći bombardovanje ne prestaje, gore rezervoari i skladišta municije.

Do prve linije u Baguzu jedino se može doći  - glava dole, brze noge i Božija pomoć.

Snajpera na sve strane. Mala teritorija, ali sa iskusnim borcima Islamske države još uvek odoleva napadima.

Na tom mestu, na obali Eufrata još uvek ima civila. Nikavi pregovori o predaji islamista nisu uspeli.

To malo parče teritorije je jedino što je ostalo od nekada velikog kalifata. Koliko je džihadista i civila preostalo nemoguće je utvrditi. Ima puno iskopanih zemunica i tunela gde se skrivaju. To je jedini način da se sklone od avionskih bombi.

Takođe se ne zna da li su bar neki stranci koje su islamisti oteli u Alepu, Raki i Mosulu još uvek živi i da li su ih sa sobom doveli u Baguz.

Jedna žena koja je u poslednjoj grupi izašla iz mesta kaže: "Naša je dužnost da podignemo novu generaciju džihadista koja će biti jača pod njihovih očeva".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво