Tusk: EU da bude otvorena za odlaganje rastanka sa Britanijom

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk navodi da evropski blok treba da bude otvoren i da Velikoj Britaniji dozvoli dugo odlaganje njenog izlaska iz Eevropske unije.

Donald Tusk je na Tviteru naveo da će u konsulatacijama pred samit lidera EU, naredne sedmice u Brisleu, apelovati na lidere ostalih 27 članica da "budu otvoreni prema dugom odlaganju ako Velika Britanija bude smatrala da je potrebno preispitati njenu strategiju Bregzita i izgraditi konsenzus o tome".

Izgledi da Bregzit bude odgođen od predviđenog datuma 29. marta porasli su poslednjih dana pošto je sporazum premijerke Tereze Mej i EU u britanskom parlamentu ponovo doživeo poraz, preneo je AP.

Poslanici u Londonu će glasati kasnije danas o tome da li će zatražiti od Mejove da traži produženje izlaska iz Britanije iz EU.

Britanska premijerka želi da odlaganje bude kraće, do kraja juna, i upozorava pristalice Bregzita koji se protive njenom sporazumu, da ukoliko ne dođe do usvajanja sporazuma o povlačenju narednih dana, produženje bi moglo da traje dugo vremena i da znači da do Bregzita nikada zapravo neće ni doći, naveo je AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара