Tragedija u Bangladešu, 35 mrtvih

Najmanje 35 osoba je poginulo kada se prevrnuo trajekt na severoistoku Bangladeša. U dve slične nesreće u proteklih nedelju dana poginulo 89 ljudi.

Pronađeno je 35 tela, a još najmanje šest osoba se vodi kao nestalo, kada se na severoistoku Bangladeša prevrnuo trajekt. Ovo je druga nesreća u protekloh sedam dana.

"Na trajektu se u trenutku nesreće nalazilo oko stotinu putnika, 35 tela je pronađeno, a šest do deset osoba se i dalje vode kao nestale. Akcija spasilačkih ekipa i dalje traje", rekao je šef policije Kišorgank Anvar Hoseina

Prošlog petka, jedan od najvećih putničkih brodova u Bangladešu, koji je prevozio oko 1.000 putnika, prevrnuo se na jugu zemlje, a u nesreći su poginule 54 osobe.

I pored pooštrenih propisa za prevoz putnika u Bangladešu, nesreće su veoma česte, a za glavni razlog navodi se nepoštovanje bezbednosnih normi i prevoz čak nekoliko puta većeg broja putnika od planiranog kapaciteta trajekta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво