Zarobljeni pilot predat Indiji

Pakistanski zvaničnici predali su indijskog pilota, kojeg su zarobili pošto je oboren njegov avion.

Pilot je do graničnog prelaza Vagah odvezen konvojem, koji je krenuo iz istočnog pakistanskog grada Lahor, u pratnji vojnih vozila.

Sa indijske strane granice, indijski policajci, noseći turbane na glavi, postrojili su se na putu dok je grupa građana mahala zastavama svoje zemlje i u znak dobrodošlice istakla veliki venac cveća, preneo je AP.

Na društvenim mrežama se pojavio i video-snimak na kojem se vidi trenutak kada je pilot predat indijskim vlastima.

Ranije danas je pakistanski ministar spoljnih poslova Šah Mahmud Kureši rekao je da predavanje indijskog pilota predstavlja "gest mira u cilju deeskalacije stvari".

Kureši je, takođe, rekao da ovog vikenda neće prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova Organizacije islamske saradnje u Abu Dabiju, jer je na sastanak pozvan i šef indijske diplomatije.

Dodao je da će niže rangirani zvaničnici otići na sastanak kako bi predstavljali interese Pakistana.

Indijski vojni zvaničnici saopštili su prethodno da pozdravljaju planirani povratak zarobljenog pilota koji je najavio Pakistan, ali su odbili da potvrde da će to učiniti da dođe do deeskalacije sukoba između dve nuklearne sile.

Pakistan je 27. februara saopštio da je oborio dva indijska vojna aviona, samo dan nakon što su indijski borbeni avioni pokrenuli vazdužne napade na pakistanski deo Kašmira, u znak odmazde za samoubilački napad na indijske trupe u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво