Osmeh i čvrst stisak ruke na početku susreta Trampa i Kima

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Severne Koreje Kim Džong Un sastali su se po drugi put u vijetnamskom gradu Hanoju, javljaju svetski mediji.

Susret dvojice predsednika u hotelu "Metropol" počeo je rukovanjem uz osmeh i fotografisanje za svetske medije ispred zastava Sjedinjenih Američkih Država i Severne Koreje.

Donald Tramp je na početku poručio da se raduje "veoma uspešnom samitu", ističući da je zadovoljan onime što je postignuto tokom prošlog susreta sa severnokorejskim liderom.

"Neki bi voleli da to ide brže, ali ja sam veoma zadovoljan kako nam ide", naveo je Tramp i dodao da su on i Kim u dobrim odnosima, te da mu je čast što je sa njim u Vijetnamu

Nas dvojica smo bili spremni da prevaziđemo sve prepreke i evo nas sada ovde, uzvratio je Kim Džong Un.

U prvim minutima susreta, koji se pripremao mesecima, američki predsednik istakao je veliki ekonomski potencijal Severne Koreje i obećao podršku.

"Mislim da će vaša zemlja imati sjajnu budućnost, Vi ste veliki lider. Pomoći ćemo da tako i bude", rekao je Tramp.

Tema sastanka dvojice predsednika bila je denuklearizacija Korejskog poluostrva.

Posle sastanka, dvojica lidera otišli su na večeru koja je trajala sat i 42 minuta. Oni su se zatim vratili u svoje hotele, kako bi sutra nastavili samit.

Tramp je odseo u hotelu "JV Meriot", dok je Kim smešten u hotelu "Melija Hanoj". 

Ovo je drugi susret Kima i Trampa, koji su se prvi put sreli u junu prošle godine u Singapuru.

Tada je Tramp obećao bezbednosne garancije i ukidanje sankcija Severnoj Koreji, a Kim Džong Un dovršavanje procesa denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво