Tramp: Severna Koreja bi mogla da bude ekonomska sila

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da sutra rano kreće u Vijetnam na samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Donald Tramp je na Tviteru poručio da ima odlične odnose sa Kim Džong Unom koji, kako kaže, shvata verovatno bolje od ikog drugog da bi bez nuklearnog oružja njegova zemlja mogla brzo da postane velika ekonomska sila.

Zbog svoje lokacije, ljudi i Kima, Severna Koreja ima veći potencijal za ubrzani rast od bilo koje druge nacije, dodao je Tramp, prenosi Tas.

Najavio je da sutra rano kreće u Vijetnam na samit sa Kim Džong Unom. "Obojica očekujemo nastavak napretka sa prvog samita u Singapuru. Denuklearizacija?", napisao je Tramp.

Američki predsednik je, takođe, pohvalio kineskog predsednika Si Đinpinga zbog toga što je pomogao da se organizuje drugi samit SAD i Severne Koreje.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je još juče krenuo iz Pjongjanga u Hanoj vozom u pratnji visokih zvaničnika i svoje uticajne sestre, kako bi stigao na samit zakazan za 27. i 28. februar, javila je severnokorejska zvanična agencija KCNA.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара