Trampu se ne žuri sa denuklearizacijom Severne Koreje

Američki predsednik Donald Tramp želi da Pjongjang okonča svoj nuklearni program, ali kaže da ne žuri s tim, i da se na Severnu Koreju ne vrši pritisak oko krajnjeg roka.

Na pres-konferenciji u Beloj kući, Donald Tramp je rekao da sankcije protiv Severne Koreje ostaju na snazi i ukazao da ta zemlja u skorije vreme nije izvela neklearne ili raketne probe, prenosi Rojters.

"Ne žurim. Nema testiranja. Dokle god nema proba, ja ne žurim. Ukoliko do toga dođe, to je već nešto drugo. Voleo bih da vidim konačnu denuklearizaciju Severne Korejke", rekao je Tramp.

Američki predsednik je prethodno telefonom razgovarao sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae Inom o predstojećem samitu sa severnokorejskim liderom, koji bi trebalo da se održi 27. i 28. februara u Hanoju.

Agencija Jonhap prenosi da je Tramp i tom prilikom rekao da očekuje veliki napredak i da će o celom samitu obavestiti Muna.

"Tramp je objasnio kako teku pripreme za samit u Hanoju i pregovori između SAD i Severne Koreje i dvojica lidera su održali otvorene razgovore o konkretnim načinima saradnje za uspeh drugog samita Severne Koreje i SAD", navedeno je iz Munovog kabineta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво