Neredi na protestima u Parizu – policija upotrebila suzavac

Francuska policija u više navrata je bacila suzavac, kada su neki od učesnika protesta "Žuti prsluci" pokušali da skrenu sa odobrene maršute, dok su drugi prevrtali velike kante u potrazi za flašama koje bi mogli da upotrebe kao oružje.

Na ulicama Pariza i danas se okupilo više stotina ljudi na jednoj od sedam rasutih demonstracija, koje se održavaju 14. vikend zaredom u tom gradu.

Marš je počeo kod Trijumfalne kapije, odakle su učesnici prošli ulicama u kojima se nalaze butici "visoke mode", a potom i studentskim kvartovima.

Proteste, koji su počeli zbog povećanja poreza na gorivo, a prerasli u masovni pokret protiv predsednika Emnauela Makrona i njegove politike, obeležilo je nasilje.

Kako napominje AP, ankete i sve manji broj okupljenih na protestima pokazuju da opada podrška javnosti demonstracijama, koje su često prerastale u šokantno nasilje između demonstranata i policije.

Prošle nedelje u sukobima sa policijom jedan demonstrant je izgubio deo šake.

Američka agencija ističe da je jedan od protesta, koji je zakazan za kasnije danas, organizovan kako bi se osudio antisemitizam, nakon nedavnih antisemitskih vandalskih napada, koji su doveli do porasta zabrinutosti u zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво