Od "vatre i besa" do Nobela

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ga je japanski premijer Šinzo Abe predložio za kandidata za Nobelovu nagradu za mir zbog njegovog rada na pokretanju dijaloga sa Severnom Korejom.

Donald Tramp je, govoreći o predstojećem samitu sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vijetnamu, rekao da su njegovi prvi kontakti s Kimom bili prepuni "vatre i besa", ali da su dvojica lidera, od prvog sastanka prošle godine, uspostavila dobar odnos.

On je dodao da mu je japanski premijer dao kopiju pisma, koje je napisao, a u kojem ga predlaže za kandidata za Nobelovu nagradu.

Američka agencija AP napominje da za sada ne može da potvrdi nominaciju, kao i da se japanska ambasada u Vašingtonu nije oglasila tim povodom.

Drugi američko-severnokorejski samit biće, inače, održan u Hanoju, prestonici Vijetnama, 27. i 28. februara.

"Radujem se razgovorima sa Kim Džong Unom, u ime mira", poručio je Tramp tim povodom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво