Gvaido: Neće biti građanskog rata u Venecueli

U Venecueli neće biti građanskog rata, izjavio je opozicioni lider i samoproglašeni predsednik Huan Gvaido u intervjuu Tasu.

"To je vrlo osetljivo pitanje, koje se odnosi na vojnike i civile. Sadašnji režim nema političku budućnost, jer ne štiti nikoga i ne garantuje ništa, pa 90 odsto Venecuelanaca želi odmah promene u zemlji, to je ono što oni žele od vlade", izjavio je Gvaido.

"Samo elita ne želi promene, oni bi voleli da Nilolas Maduro ostane na vlasti pod bilo kojim scenarijem. Želimo da pomognemo venecuelanskom narodu da poboljša svoj životni standard i zaštiti svoja prava", tvrdi on.

Gvaido je dao nejasan odgovor na pitanje da li planira da raspiše nove predsedničke izbore 23. februara, rekavši da bi u skladu sa ustavom zemlje, privremeni predsednik trebalo da raspiše izbore u roku od 30 dana.

"Nesumnjivo, moja ovlašćenja su sasvim jasna: to je da se osiguraju istinski slobodni izbori, a da bi se to postiglo, potreban nam je prelazni period tokom kojeg ćemo ispuniti sve formalnosti da bismo održali istinski slobodne izbore", objasnio je Gvaido.

"Mi ćemo imati jednog opozicionog kandidata i moja uloga je da učinim da izbori budu mogući", istakao je Gvaido.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво