Pompeo: Odupreti se uticaju Kine i Rusije

Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je u Bratislavi na "dvostruku pretnju" po prednosti demokratije i slobodnog tržišta, izdejstvovanih nakon pada Berlinskog zida 1989. godine, koju, kako tvrdi, predstavljaju Kina i Rusija.

Majk Pompeo je rekao da su zemlje istočne i centralne Evrope posebno ranjive na "predatorske investicije i političko mešanje", preneo je AP.

Kaže da je Vašington, u borbi protiv tih pretnji, posvećen jačanju angažovanja u regionu, kroz sporazume u oblasti odbrambene saradnje i programe razmena, preneo je AP.

Slovačka je druga stanica Pompea tokom turneje po pet evropskih zemalja, koja je počela u Mađarskoj, a tokom koje bi trebalo da obiđe i Poljsku, Belgiji i Island.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 13. feb 2019, 10:05) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Glavni cilj njegovo putovanje....

Glavni cilj putovanja ministra SAD jeste,ekonomski i politicki Bojkot Rusije i Kine,,ponavljenje propagande iz 50 i 60tih godine..Novi hladni rat je u toku….Pero

(sreda, 13. feb 2019, 07:45) - anonymous [neregistrovani]

Oduprite se vi kod vas?

Zasto vas brinu nasi intertesi sa Rusijom i Kinom u Evropi , Kad je njihov uticaj kod vas veliki jer to vama odgovara. Godinama pokusavate da Evropu ubedite da joj netreba ruski gas a ondi valjda znaju koliko im treba, tako ste uspeli da sprecite Juzni tok , i verovatno ste ponoisni na sto kao i nasve stete koje ima Evropa od toga sto pristaje na vase pritiske , kad su upitanju Rusija i Koina.

(utorak, 12. feb 2019, 21:40) - bata [neregistrovani]

jednom bili uvek bili

oduvek su bili licemeri, ali nikad ovako javno....

(utorak, 12. feb 2019, 19:34) - Воронцов [neregistrovani]

Каква демагогија

По Американцима само су они демократе и само су они право друштво и нико више. Какав егоизам они би хтели да располажу са свим што на овој планети постоји.