Antisemitski grafiti u Parizu, pokrenuta istraga

Proteklog vikenda u nekoliko pariskih kvartova pojavili su se antisemitski grafiti, zbog čega je policija pokrenula istragu.

Grafiti su se najpre pojavili u pariskoj staroj jevrejskoj četvrti, a na njima je na izlozima pekara napisana reč "juden" što je nemačka reč za Jevreje, prenosi britanski Indpendent.

Fotografije je najpre objavila Francuska liga protiv rasizma i antisemitizma uz fotografije iz Berlina 1938. godine na kojima se vidi isti natpis na izlogu jedne radnje.

Reprezentativni Savet jevrejskih institucija u Francuskoj izrazio je "ogorčenje i bes" nakon što su se natpisi pojavili na izlogu pekare, uz ocenu da je to čin koji vraća u "najmračnije časove istorije".

Vladin poverenik za borbu protiv rasizma, antisemitizma i mržnje prema LGBT populaciji Frederik Potije napisao je na Tviteru da je podneo tužbu pariskom državnom tužiocu i načelniku policije uz objavu fotografije na kojoj se vidi da je na jednoj garaži napisan grafit "Makron jevrejska kučka".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво