Lavrov: SAD otvoreno pozivaju na intervenciju u Venecueli

Beleška američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona o slanju vojnika u Kolumbiju zaista tera na razmišljanje, pogotovo kada se uzmu u obzir izjave iz Vašingtona o mogućoj vojnoj intervenciji u Venecueli, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Džon Bolton je bio dovoljno nesmotren da otkrije svoju beležnicu pojedinim novinarima sa kamerama i aparatima. Na njoj piše da će 5.000 vojnika biti poslato u Kolumbiju. To zaista tera na razmišljanje pogotovo zbog otvorenih poziva za direktnu intervenciju u Venecueli iz susednih zemalja... koji se mogu čuti iz SAD i više drugih zemalja", rekao je Lavrov, prenosi Tas.

U beležnici koju je Bolton držao u ruci tokom konferencije za štampu posvećenoj Venecueli, stajala je i rečenica "5.000 vojnika u Kolumbiju", ali je on nije izgovorio.

Bolton je beležnicu držao tako da se ta rečenica videla dok je u ponedeljak u Beloj kući saopštavao da SAD uvode sankcije venecuelanskoj naftnoj kompaniji u državnom vlasništvu, prenosi AP.

Tokom te pres konferencije nisu pomenuti nikakvi planovi u vezi sa trupama u Kolumbiji, koja se graniči sa Venecuelom.

Ipak, foto-reporter Asošijeted presa i predstavnici drugih prisutnih medija fotografisali su pomenutu rečenicu, koja se mogla videti među Boltonovim beleškama.

Pentagon nije objavio nikakve planove o slanju snaga SAD u Kolumbiju. Ministri odbrane i spoljnih poslova Kolumbije demantovali su ove navode.

Venecuela se našla u novoj političkoj krizi otkada se Huan Gvaido, lider opozicije u toj državi, proglasio za tehničkog predsednika u sredu.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro poručio je, nakon što je više evropskih i latinoameričkih zemalja podržalo Gvaida, da je ovo pokušaj državnog udara u režiji SAD.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво