Janukovič osuđen na 13 godina zatvora, kriv za izdaju

Sud u Kijevu osudio je bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča na 13 godina zatvora u odsustvu pošto ga je prethodno proglasio krivim za izdaju zemlje.

Izričući presudu, sudija je zaključio da ne postoji dovoljno dokaza da je Janukovič kriv po tački optužnice koja se odnosi na pokušaj izmena granica zemlje.

Istovremeno, sud je zaključio da je Janukovič kriv za izdaju velikih razmera i saučesništvo u vođenju agresivnog rata, prenela je agencija Tas.

Janukoviču se sudilo po više tačaka u odsustvu, jer se nalazi u Rusiji.

Janukovič je pobegao iz Ukrajine 2014. godine kada su se pojačale tenzije u Kijevu posle nasilnog slamanja protesta, u kojima su demonstranti tražili da Janukovič poštuje sporazume sa Evropskom unijom.

 

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 24. jan 2019, 17:12) - anonymous [neregistrovani]

Ode mas u

Sada im ide super,samo da je protiv Rusa jer tako treba Amerikancima!
A ukrajinski narod,kako je njemu,kako zivi i uziva u demokratiji americkoj?

(četvrtak, 24. jan 2019, 11:42) - anonymous [neregistrovani]

Paradoks

Upravo je obrnuto, sadasnja vlast u Ukrajini vodi zemlju na potpuno neracionalan nacin, koji toj zemlji upravo oduzima suverenitet, bespotrebno je uvodi u ekstremno rizicnu situaciju i onemogucava joj da svoju poziciju postavi optimalno, tj. uravnotezeno u odnosu na interese Rusije i interese zapada.

(četvrtak, 24. jan 2019, 11:24) - глас разума [neregistrovani]

Врхунац лицемерја

То је управо када превратници и пучисти осуде за издају председника који није употребио силу да брани уставни поредак и закон, који није употребио насиље државног апарата да државу одбрани од пуча и пучиста, који сами раде за стране агентуре и противно интересима своје земље! Да није јадно и жалосно и да није уништило једну велику и некад перспективну земљу, било би смешно!

(četvrtak, 24. jan 2019, 11:12) - kosta [neregistrovani]

Politicki sud

Obuku te crne haljine, okace neke medaljone oko vrata i izigravaju sudije.Podsecaju me na daleku proslost i inkviziciju.Strasno gde ovaj svet ide.Legalnog presednika sa ulice skinuli i sad mu jos sude.

(četvrtak, 24. jan 2019, 10:58) - Iva Zgrozeni [neregistrovani]

Sada ga

nema na politickoj sceni. Zasto se onda ne sprovodi "sporazum sa EU"?