Rjapkov: SAD ne žele da dokažemo da su optužbe o raketama lažne

Određene snage u SAD ne žele da Moskva dokaže da su optužbe iz Vašingtona u vezi sa raketom 9M729 pogrešne, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov.

Sergej Rjapkov je to rekao na zajedničkom sastanku ministarstava spoljnih poslova i ministarstva odbrane o raketi 9M729, prenosi Tas.

"Nedavna dešavanja pokazala su da određene snage u SAD nisu zainteresovane da nam pruže šansu da odbacimo njihove pogrešne ili izmišljene podatke kroz stručni dijalog, iako bi to omogućilo da se ovo poglavlje jednom zauvek zatvori. Jasno je da je to pitanje stvoreno i prošireno da se ne bi lako uklonilo sa dnevnog reda", rekao je Rjapkov.

Kako je ocenio, Rusija ima sve razloge da veruje da SAD testiraju tehnologije raketa kraćeg i srednjeg dometa pod maskom ispitivanja protivraketne odbrane.

"Tokom dugog vremena SAD su jasno odbijale da navedu konkretan tip raketa u ruskom arsenalu, ograničavajući se nagoveštajima, pozivajući se na neke zagonetne obaveštajne podatke. Samo pre oko godinu dana SAD su saopštile da se radi o raketi 9M729. Međutim, još uvek nisu objasnili na osnovu kojih podataka su u Vašingtonu zaključili da je ova raketa testirana na zabranjeni domet po Sporazumu o likvidaciji raketa serednjeg i malog dometa", rekao je Rjapkov.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 23. jan 2019, 14:43)
anonymous [neregistrovani]

Tramp mora biti bolje obavešten!

Tramp se bori u SAD sa demokratama, koji sve rade da ga unište, a njihovi ljudi u NATO i državnoj administraciji sve čine da to pripišu Trampu. Tramp mora oštrije da reaguje ne samo na rečima nego i na delu. Mnogo greši što predlaže neke ustupke demokratama! Pa i te mizerne pare ( naravno za SAD) nisu značajne, kada SAD milijarde troši na drugoj strani. Pa najzad se smirite i omogućite aktuelnom predsednijku da vlada i pokaže bolje lice, nego što ste ga vi demokrate imale 1999.god. za vreme bombadovanja Srbije, ali i sada na svim meridijanima sveta, gde vi upletete vaše prste!

(sreda, 23. jan 2019, 13:16)
anonymous sasa [neregistrovani]

Bliski istok!

Mi i bliski istok nikako da shvatimo da je međunanarodni zakon umro još devedesetih. Zapad poštuju samo ono što im odgovara a ono drugo isposluju silom a mi se i dalje pozivamo na meka pravila. Ovde samo zapadu odgovara nestabilnost jer u suprotnom niko ih ne bi pitao za išta. Engleska ostaje u EU u djelu loji im odgovara a u drugom će izaći. To je znak samo da je došao novi ili prirodni zakon jačeg, sve drugo je bajka za odrasle!

(sreda, 23. jan 2019, 10:48)
Dragan S [neregistrovani]

Nisam jos naisa na nikog

Nisam jos naisao na nikog ko zeli da kad laze da ostali znaju da on sa razlogo laze i prikriva istinu kroz neku svoju obmanu. Tako je bilo oduvek i bice ubuduce .Taj obicno izbegava suocavanje jer ce njegove lazi tme biti umanjene ili u potpunosti razotkrivene.