Bez posla možda ostane 175.000 radnika zbog "Amazona"

Stručnjaci predviđaju da bi zbog sve veće popularnosti "Amazona" i krize koja je zahvatila trgovačke lance i robne kuće u Velikoj Britaniji ove godine bez posla bi moglo ostati 175.000 radnika.

Zbog sve veće popularnosti "Amazona", ali i ostalih internet trgovina cela situacija bi mogla još više da se komplikuje Gardijan piše da bi ova kriza, uz poznate robne kuće mogla bi zahvatiti i male nezavisne trgovine i da bi zbog nje u 2019. godini moglo doći do zatvaranja oko 23.000 trgovina u Britaniji.

Ovim promenama odupreće se samo oni najuspešniji. Trgovci se moraju prilagoditi novim trendovima, moraju postati inovativni, a svojim potrošačima moraju ponuditi nešto što tehnologija ne može, istakao Džilijem Fejstr, menadžer Altus grupe.

Zbog promena u kupovnim navikama potrošača, sve bržeg i agresivnijeg razvoja onlajn trgovina, predviđa se da bi ukupna vrednost imovine u maloprodaji mogla pasti za 15,9 odsto.

Koliko je prošla godina bila turbulentna za poznate britanske trgovačke lance, pokazuje i propast Hause of Frejzer, Evans Sajkls, Meplajna i Paundvorlda. S druge strane, Maderker i Karpetrajt zajedno su zatvorili stotine prodavnica širom zemlje, a zatvaranje dela svojih poslovnica za ovu godinu najavio je i "Marks i Spenser".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво