Francuska, pred sudom 14 osoba zbog napada iz 2015.

Francuska će izvesti pred sud 14 osoba zbog sumnje da su povezane s napadima u Parizu u januaru 2015. godine, uključujući napad i na satirični časopis "Šarli ebdo", rekao je "Rojtersu" neimenovani sudski izvor.

Deset od 14 osoba i dalje su u pritvoru, izdati su nalozi za hapšenje za tri osobe, dok je jedna osoba u kućnom pritvoru, preneo je Rojters.

U napadima tokom tri dana u januaru 2015, naoružane osobe ubile su desetoro zaposlenih u časopisu Šarli ebdo i dva policajca, i ranili još 11 osoba, a ubili su i četiri taoca u jevrejskom supermarketu.

Napad na Šarli ebdo izveli su braća Said i Šerif Kuaši, koji su poginuli u policijskoj akciji dva dana kasnije.

Izvršilac napada na jevrejski supermarket Amedi Kulibali, takođe, je poginuo u policijskoj akciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво