Lavrov pozvao Nemačku na blizak politički dijalog

Za Moskvu i Berlin je važno da ostvare blizak politički dijalog s obzirom na tešku situaciju u Evropi i celokupnom svetu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Na konferenciji za novinare sa nemačkim kolegom Hajkom Masom, Sergej Lavrov je rekao da se Rusija i Nemčka slažu uprkos razlikama oko pojedinih pitanja, preneo je Tas.

"Naša saradnja nastavlja da napreduje u brojnim područjima, potvrdili smo i zajedničku nameru jačanja saradnje. Izgleda mi da delimo mišljenje da je, s obzirom na tešku situaciju u Evropi i celom svetu, posebno važno za Rusiju i Nemačku da održe dijalog", istakao je Lavrov.

Mas je sa druge strane rekao da Rusija može da spasi raketni sporazum poznat kao Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratskog dometa (INF) ako se oslobodi krstarećih raketa koje krše sporazum, preneo je Rojters.

Govoreći tokom posete Moskvi, Mas je rekao da je potrebno da sporazum o razoružanju ostane na snazi jer je to ključno za bezbednosne interese Nemačke.

Pozdravio je spremnost Rusije da nastavi da razgovara o sporazumu INF-a, iz kojeg Vašington želi da se povuče.

Govoreći o Kerčkom moreuzu, ministar spoljnih poslova Nemačke je rekao da je opšte poznato da brodovi mogu da prolaze kroz taj moreuz slobodno.

"Kerčki moreuz je slobodan, to sve strane kažu", rekao je Mas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво