Lavina u Indiji – troje mrtvo, sedmoro nestalo

Tri osobe su poginule a za sedam se traga u lavini koja je pogodila indijski region Ladah.

Lavina koja je krenula sa Himalaja pogodila je put Kardung La i deset osoba zarobila u snegu, rekao je zvaničnik civilnog sektora Basir Kan, prenosi AP.

"Tokom operacije spasavanja, izvučena su tri beživotna tela, a timovi za vanredne situacije rade na pronalaženju nestalih", naveo je policijski zvaničnik Taši Vangial i dodao da su žrtve bili radnici koji su obavljali posao u toj oblasti.

Lavine i klizišta česta su pojava u regionu Kašmira, teritoriji između Indije, Pakistana i Kine oko koje se Indija i Pakistan spore jer obe države tvrde da imaju pravo na tu teritoriju.

Prošle godine je usled lavine koja je pogodla oblast Kupvara takođe u tom regionu, poginulo 11 osoba.

U 2017. godini u lavinama je poginulo najmanje 20 indijskih vojnika, a u 2012. godini je u pakistanskom delu kašmira velika lavina odnela 140 života od kojih 129 života pakistanskih vojnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи